Even voorstellen

 

Wij, Pytsje, Ido, Fardau en Rixt verwelkomen u graag op onze schapenboerderij. Een aantal jaar geleden zijn wij naar Texel verhuisd en runnen we Schapenboerderij Westerweg vlak bij Den Hoorn. Ido is de schapenboer en Pytsje runt de winkel, boerencamping en vakantiewoning.

Plattegrond boerderij

Op onze boerderij hebben we een boerderijwinkel, schapenhouderij en kunt u overnachten op onze boerencamping of in vakantiewoning 'Wambinghe'.

 

Onze winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur. Overnachten op onze boerencamping kan van 1 april tot en met 31 oktober. Onze vakantiewoning is jaarrond te boeken.

 

Klik op het onderstaande bestand om onze reserverings- en boekingsvoorwaarden te downloaden.

 

Over de omgeving

Net ten noordoosten van het pittoreske dorp Den Hoorn, ligt De Westen. Ver terug in de tijd was De Westen het belangrijkste dorp van Texel door de gunstige ligging. Het dorp lag namelijk aan een geul die in verbinding stond met de zee. Door het terugtrekken van de zee verzandde het gebied. Dit zorgde ervoor dat de inwoners van De Westen verhuisden naar een nieuw gebied waar nu Den Hoorn ligt. Een deel van Den Hoorn is opgebouwd uit stenen die gepikt zijn uit De Westen. De inwoners van Den Hoorn hebben daaraan hun bijnaam te danken: de Stienenpikkers. Het enige overblijfsel van De Westen is nu nog Het Torenhuis; het oudste stenen huis van Texel!